Hårtransplantation i Göteborg

Hårtransplantation i Göteborg eller utomlands?

 

Hårtransplantationer är ett starkt växande område och metoden har förbättrats avsevärt de senare åren. Med de tekniska framsteg som gjorts blir nu resultaten riktigt bra. Tidigare långa ärr i bakhuvudet eller små tussar av hår som såg ut som på en docka är ett minne blott!

Att transplantera hår har man gjort sedan lång tid men tekniken har förbättrats och förfinats. Den moderna FUE-tekniken (Follicular Unit Extraction) går ut på att flytta enskilda hårsäckar från bakhuvudet fram till de tomma partierna vid hjässa och hårlinje. I New York gjorde man redan på 50-talet den första transplantationen för sk ”manligt håravfall”. 

Mönstret för det typiska manliga håravfallet är att pannan blir högre, vikarna vid tinningen djupare och samtidigt eller senare faller håret uppe på huvudet av. 

Väldigt spännande är att bakhuvudets hårsäckar oftast klarar sig livet ut, även om vi flyttar på dem! Det är grundförutsättningen för hårtransplantation.

Hårtransplantationer är tidskrävande och många lockas av billiga priser i tex Turkiet. Inom branschen märks att fler och fler kommer med undermåliga resultat och tråkiga upplevelser efter att ha gjort sin behandling där. Självklart finns också bra kliniker med läkare som är skickliga men det verkar dessvärre inte alltid vara så. Vi har fått höra några riktigt tråkiga historier och vill gärna lyfta ett varningens finger för alla typer av medicinsk turism. Inte minst för den höga andel resistenta bakterier som finns i stora delar av sydeuropa och som vi här hemma är relativt förskonade från. Att kunna träffa sin läkare både före och efter ett ingrepp borde också vara en självklarhet.

Hos oss träffar du alltid hudläkare minst en gång, ofta två gånger före en transplantation, då går ni igenom förutsättningar och förväntningar. För att en transplantation skall bli lyckad på lång sikt skall man välja tidpunkten rätt. Det kan också finnas alternativa behandlingar tex receptbelagda mediciner som kan vara ett första steg i behandling av håravfall eller komplettera en transplantation.

Ett föregångsland när det gäller hårtransplantationer är USA där ingreppet oftast utförs av hudläkare eller plastikkirurg som har både det medicinska kunnandet om hud och hår samt är vana att jobba med estetik. Under senare år har Neograft blivit ett omåttligt populärt verktyg i USA. Neograft används för att ta ut hårsäckarna skonsamt och med hög precision vilket ger hög kvalitet på de hårsäckar som skall flyttas. Det i sin tur ökar andelen hårsäckar som fäster och läker in på det nya stället. 

Nu skall vi på Elite Clinic introducera Neograft i Sverige och söker därför lämpliga kandidater att genomgå behandling till ett reducerat pris. Är du intresserad? Maila isåfall till malin.claudelin@eliteclinic.se och bifoga gärna foto framifrån och uppifrån samt hur länge du haft håravfall.

Vill du hellre komma på en konsultation och höra mer om hårtransplantation är du hjärtligt välkommen till hudläkare Dr Malin Claudelin.

Boka direkt online >