Pigmenteringar

Pigmentering är en mörk fläck som har uppkommit på huden. De kan variera i färg, form och bildas av olika anledningar. Det är vanligast i ansiktet, på halsen eller på dekolletaget.

Behandling av pigmenteringar

En pigmentering bildas då melanin, hudens färgämne, klumpar ihop sig och syns på huden som en mörk fläck.

När huden åldras är det vanligt att vi får pigmenteringar.

Den vanligaste orsaken är att huden har utsatts för mycket sol. Men det kan även uppkomma av hormonella faktorer, såsom graviditet, p-piller eller mediciner.

Det kan även bildas efter en skada på huden eller efter acne.

Vissa pigmenteringar försvinner av sig själva med tiden. Medans vissa behöver behandlas för att försvinna.

Olika typer av pigmenteringar

Solar Lentigo / solfläckar / åldersfläckar

Åldersfläckar är solfläckar som är platta och små. De kan variera i olika nyanser av brunt. De sitter oftast i ansiktet och på dekolletaget, men är även vanliga på händerna. De mörknar då de utsätts för sol.

Postinflammatorisk Hyperpigmentering

Detta är en mörkare fläck eller område på huden som har bildats efter att huden har utsatts för någon form av inflammation eller skada. Det kan bildas efter acne eller efter ett sår.

Melasma

Melasma är en pigmentering i huden som ofta täcker ett större område i ansiktet. Det är oftast symmetriskt i formen på båda ansiktshalvorna och det är ofta kartliknande i mönstret. Melasma uppkommer av hormonella orsaker. Det är vanligt vid graviditet, p-piller och vissa mediciner.

För att behandla pigmenteringar använder vi oss av olika kombinationstekniker. Både kemisk peelingar och olika laser behandlingar.

För att få veta vilken typ av pigmentering du har och vilken behandling som passar dig bäst är du välkommen att boka en konsultation hos någon av våra hudspecialister.

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.

UPPTÄCK MER AV ELITE CLINIC

Elite Clinic Beauty - Medicinsk Hudvård

MEDICINSK HUDVÅRD
& INJEKTIONER

ELITE LIFESTYLE