Injektionsbehandlingar & Hudvård

När vi åldras förlorar huden och vävnaderna sin elasticitet, spänst och volym. De små rynkorna i huden beror mycket på hudens kvalitet och fuktighet. Lite större rynkor och linjer uppstår som en effekt av att vi använder underliggande muskler. Många linjer i ansiktet är positiva som tex skrattrynkor men det finns också de rynkor och linjer de flesta av oss gärna skulle vara utan. Mellan ögonbrynen har vi den typiska bekymmersrynkan som ett utmärkt exempel. Mungipor som tyngs ner kan ge oss ett surare uttryck än vad vi känner oss. Det är inte roligt att få frågan om man är sur eller arg när man känner sig på topp!

Fillers

Injektionsbehandlingar har ökat lavinartat de senaste 10 åren och är nu mycket vanligt. De finns många olika produkter på marknaden men det går att dela in injektionsbehandlingar i två grupper. Den ena gruppen är sk fillers. Fillers är engelska och beskriver just vad det gör, fyller ut en rynka eller ger volym. De fillers vi använder är hyaluronsyreprodukter. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och också ett ämne som bryter ner det, därför är effekten inte permanent. Det vi sprutar in bryts sakta ner och försvinner ur kroppen. Hur länge effekten sitter i beror dels på vilken produkt vi använder men också var vi sprutar det samt individuella skillnader mellan olika personer.

Läs mer om Fillers 

 

Hudvård

En frisk och välmående hud signalerar hälsa!

På Elite Clinic är vi måna om att du skall få så mycket som möjligt av välmående under samma tak. Vi tror att du som bryr dig om din kropp med största sannolikhet även bryr dig om din hud.

Vi hjälper dig!

Som läkare är vi inte bara intresserade av att du skall få hudvårdsprodukter som är effektiva utan vi är också skyldiga att inte rekommendera något som det inte finns vetenskap bakom. Neostrata är ett hudvårdsmärke med mycket forskning bakom varje produkt och det är produkter vi själva använder och är mycket nöjda med. Vi har krämer du kan använda dagligen men även peelingar som utförs hos oss på Elite Clinic.

Läs mer om Neostrata 

Behandlingar vi gör 

 

 

Köp Neostrataprodukter i klinikens webbshop

 

Pigg och fräsch

De flesta vill gärna ha en förändring, eller föryngring, av något de själva stör sig på i spegeln eller på bild. Inte minst i dagens fotofyllda vardag med Facebook och Instagram där vi ständigt konfronteras med våra ansikten blir det viktigt att gilla sig själv och sin spegelbild. Diskreta förändringar genom att släta ut några rynkor eller en diskret volymsökning på kinder och läppar kan göra underverk för ansiktets utstrålning. Vi är dock som de flesta av våra patienter och injektionskunder inte intresserade av jättestora läppar eller uttryckslösa ansikten. Den typen av överdriven användning ser vi inte som något positivt. Det bästa resultatet är när det inte är uppenbart att du gjort något men ändå ser pigg och fräsch ut!