High Definition Fettsugning

En mer avancerad typ av fettsugning är HD fettsugning. Vid denna fettsugning är det inte bara fettet som ska sugas bort som är viktigt utan även musklerna under som ska framhävas. HD fettsugning skiljer sig mellan män och kvinnor främst när det gäller hur magmusklerna framhävs.

Magmuskler

På framsidan av magen finns magmuskler som bildar ett rutmönster. De här muskler finns där men de flesta har ett lager underhudsfett fett som döljer dem. På en man kan vi suga bort fettet mellan magrutorna och på så sätt förstärka ett vältränat utseende. Givetvis kan man inte vara kraftigt överviktig när man gör detta då magrutor av fett inte ser särskilt bra ut! Ett BMI under 28 och i god fysisk form kan vara ett bra riktmärke. 

För kvinnor suger vi bort överskott av fett främst under naveln och förstärker sedan utseendet av vältränade muskler genom att ta fram magmusklernas ytterkonturer och den diskreta försänkning som finns ifrån naveln och upp till bröstbenet.  

Magens sidor

Detta område är oftast det stora bekymret för de som kommer för en fettsugning. Det är här bilringen sätter sig som är svår eller omöjlig att träna bort. Här sugs fettet bort mycket noggrant för att midjan ska komma fram.

Bröstens sidor

För kvinnor är detta ett område som är besvärligt eftersom fett och hud gärna lägger sig över Bh- kanten. För män suger vi ut fettet för att den underliggande solfjäderformade seratus-muskeln ska bli tydligare.

Ryggen

Fortsättningen av magens och sidornas bilring finns på ryggen. På män suger vi noggrant bort fettet på ett sätt som ger en finare midja och ett mer vältränat utseende när stora ryggmuskeln, Latissimus Dorsi, blir mer synlig. För en kvinna sugs fettet ovanför rumpan bort vilket förstärker projektionen (putet) och ger en formförbättring. Projektionen kan ytterligare förstärkas eller rundas till genom en samtidig förflyttning av fett till rumpan om man önskar.

Armar

För att skapa ett mer vältränat utseende kan området mellan axelns Deltoideusmuskel och Bicepsmuskeln försiktigt sugas på fett.

Bröst

För en man kan ett mer vältränat utseende tas fram genom att fett sugs ut på ett sätt som förstärker den stora bröstmuskeln. En del män saknar en stor bröstmuskel och genom att ändra proportionerna med en något större övre del kan ett mer vältränat utseende skapas genom att fett transplanteras. För de män som lider av gynekomasti kan detta vara ett bra tillägg till att bara ta bort körtelvävnad. 

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.