“SHORT SCAR” KIRURGI VID BRÖSTFÖRSTORINGAR

Vi kan göra så små snitt att de endast blir 1,5-2cm långa eftersom implantat från Motiva kan tryckas ihop utan att skadas.

 

När vi på Elite Clinic träffar en kvinna som önskar en större och fylligare byst är det viktigaste att lyssna på vilka förväntningar som finns. Många gånger har jag träffat kvinnor som för många, många år sedan gjorde en bröstförstoring men där kirurgen, en äldre kollega, själv valt storlek på implantatet efter vad han tyckte skulle passa bra…..I bästa fall blev det bra, men för en del kvinnor blev det fel och en del har under många år, upplevt bysten större än de önskat. Som tur är har inställningen förändrats bland plastikkirurger och nu hoppas jag att det är kvinnorna som själva bestämmer vilken storlek de vill ha på sina bröst. Så arbetar vi på Elite Clinic i alla fall!

Detta innebär dock inte att vi accepterar vilka storlekar och önskemål som helst eftersom vi vill att det ska bli ett bra resultat. Som de superexperter vi är, ger vi råd om vilken typ av implantat som skulle ge det önskade resultat. Vi ger även råd om storlekar men då mer som ett intervall där du själv provar ut vad som känns bra. Alla förväntningar och önskad storlek kombinerar vi med hur anatomin av brösten ser ut, och kan med all den erfarenhet och kunskap vi har, erbjuda ett förslag på vilket sorts implantat du ska välja. Implantaten kan placeras under eller över den stora bröstmuskeln och det lilla snittet vi gör i huden lägger vi antingen i armhålan eller under bröstet. Vi kan göra så små snitt att de endast blir 1,5-2cm långa… Naturligtvis beroende på vilken storlek implantatet har. Vissa implantat ifrån Motiva kan nämligen tryckas ihop utan att de på något sätt skadas.

När vi sedan under operationen ska lägga in implantaten försöker vi låta bli att röra vid implantaten och använder en särskild steril påse för att undvika att bakterier ifrån huden runt brösten kommer in tillsammans med implantat. (Påsen liknar en spritspåse som man använder för att dekorera tårtor med). Även bröstvårtorna har bakterier som kan komma upp ur mjölkgångarna så dessa täcks över innan implantatet tas ur sin sterila förpackning.

Det finns alltså en mängd procedurer och rutiner som följs för att du ska få ett så bra resultat som möjligt och som överensstämmer med dina önskningar, med minsta möjliga risk för komplikationer. Vi vill att din upplevelse och operation hos oss på Elite Clinic ska vara trygg, säker och uppfylla dina förväntningar.