Rosacea

Vi erbjuder ett flertal olika varianter av lokal och systembehandling som anpassas beroende på vilken typ av rosacea du har.

Behandling av rosacea

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudåkomma som förekommer oftare hos kvinnor än hos män. Besvären börjar vanligen i medelåldern eller senare och kan flamma upp i omgångar.

Det finns olika typer av rosacea. Vid den vanligaste formen, papulopustulös rosacea, får man ofta akneliknande utslag på kinderna, näsan, pannan och hakan. En annan variant, erytematös rosacea, ger en påtaglig generell rodnad i ansiktet. Långvarig svår rosacea kan leda till att näsan blir förstorad och ojämn, sk rhinophyma. Det beror på att hudens talgkörtlar kraftig tillväxer.

Den exakta orsaken till rosacea är inte känd men ofta finns det en ärftlig faktor. Blodkärlen i ansiktet blir överkänsliga mot saker som sker både inuti och utanför kroppen. Cirkulationen ökar och bidrar till inflammation. Triggerfaktorer kan spel en roll för att utlösa eller försämra rosacea varav de vanligaste är sol, starkt kryddad mat, stress, alkohol och värme.

Vi erbjuder ett flertal olika varianter av lokal och systembehandling som anpassas beroende på vilken typ av rosacea du har. Eftersom rosacea är kronisk kan du behöva behandling under lång tid. Rhinophyma kan vi behandla mycket framgångsrikt med koldioxidlaser vilket görs av hudläkare i lokalbedövning.

 

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.

UPPTÄCK MER AV ELITE CLINIC

Elite Clinic Beauty - Medicinsk Hudvård

MEDICINSK HUDVÅRD
& INJEKTIONER

ELITE LIFESTYLE