Dr. Richard Lewin

Dr Richard Lewin, MD, PhD genomgick läkarutbildningen i Göteborg och specialistutbildning till plastikkirurg på Sahlgrenska 2005.

På Sahlgrenska universitetssjukhuset var han överläkare och sektionschef i rekonstruktivplastikkirurgi med särskilt kunnande inom bröstförminskningskirurgi, bröstrekonstruktioner och missbildningar som vid tubulära bröst och polands syndrom.

Påbörjade sin estetiska utbildning hos professor Claes Lauritzen 2007 och fortsatte sedan med arbete på Art Clinic innan han åkte till Australiens västkust och arbetade i Perth hos två av Australiens mest välkända plastikkirurger, Dr Tim Hewitt och Dr  Mark Lee mellan 2017-2018 för att lära sig mer om näsplastiker, facelift och halslyft.

Brinner sedan många år för den estetiska kirurgin som gör stor skillnad, men ändå ser naturligt ut. Gör mycket ansiktskirurgi för att behålla ett ungdomligt utseende men ibland är det enkla tillräckligt ”Att operera sina övre ögonlock ger ofta en fantastisk förbättring och ett piggare utseende trots att det är ett enkelt ingrepp”.

”En annan vanlig operation som ger så mycket till våra kvinnor, är när vi får möjlighet att återställa en uttänjd mage efter graviditeter eller övervikt”. När magmusklerna är uttöjda och dessa sys tillbaka i rätt position blir ryggen starkare och magen platt.
”En mycket viktig sak för mig vid en bukplastik är att naveln blir fin så den inte ser opererad ut”

Återkom till Sverige 2018 då han tillsammans med den lika erfarna kollegan Carolina Borén startar ”Elite Clinic Borén och Lewin Plastikkirurgi”.

Är nu ordförande i Sveriges Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP.se)