Påsarna under ögonen kan tas bort med en nedre ögonlocksplastik

De tidigaste tecknen på att du inte längre är 20 år, trots att du känner dig som det i själ och hjärta är området runt ögonen och halsen. Plötsligt känner du inte igen dig i spegeln… Tidigare har du kanske förvånats över hur alla runt dig börjar se medelålders och trötta ut och du kanske till och med har träffat en gammal vän som du inte sett på länge och efteråt tänkt ”vad gammal hon såg ut”

När vi blir äldre förändras mycket i våra ansikten. Huden blir mindre elastisk, små mörka fläckar kan visa sig och pannan blir längre. Musklerna i pannan håller upp ögonbrynen på mitten men sidorna av ögonbrynen sjunker ner lite fortare och kan göra att ögonen ser trötta ut. Det kan även vara för mycket hud på själva ögonlocket vilket också ger ett sömnigt intryck. Under ögonen samlas det fettpåsar eller djupa fåror som ser mörka ut när ljuset faller ifrån fel håll. Ofta ser det värre ut på morgonen… Allt fett i ansiktet minskar med åldern och när du ser ett kort ifrån din ungdoms dagar är det oftast ett rundare eller ovalt ansikte- inte ett fyrkantigt med bulldogkinder!

Som tur är finns det många saker att göra för att backa tillbaka i tiden så du känner dig som den du är. Yngre alltså!

Huden är superviktig för se ung ut och om du vill åldras långsammare måste den skötas om. Ibland uppkommer pigmentfläckar eller små blodkärl med åldern och vi kan med laser lätt ta bort dessa och samtidigt få en bättre lyster i huden. Om brynen hänger ner finns det flera saker vi kan göra där det enklaste är att lägga BTX för att lyfta upp brynen igen. Om detta inte räcker eller om du vill ha något mer varaktigt finns det olika operationer som kan hjälpa.

Påsarna under ögonen kan tas bort med en nedre ögonlocksplastik och oftast kombinerat med att fylla på lite fett som vi lånar ifrån tex magen. Ibland kan det räcka med med enbart fett utan att du behöver göra någon större operation. Så välkommen att höra av dig till oss- för att få tillbaka ditt yngre jag…