NeoStrata hudvårdssystem – vetenskapligt utvecklade, högeffektiva hudvårdsprodukter

NeoStrata är dermatologiskt utvecklad hudvård som rekommenderas av dermatologer, hudvårdsexperter och plastikkirurger världen över. NeoStrata erbjuder ett komplett system av hudvårdsbehandlingar samt vetenskapligt utvecklade, högeffektiva hudvårdsprodukter med AHA och PHA kombinerat med de senaste innovationerna som NeoGlukosamin och Aminofil samt välkända ingredienser som peptider, retinol, antioxidanter och olika växtextrakt.

Hudläkare i Göteborg

BAKGRUND 

NeoStrata grundades som varumärke 1988, men forskningen startade lång tidigare. Grundarna av NeoStrata, Dr Van Scott och Dr Yu, är internationellt erkända pionjärer som bland annat har erhållit en Honorary Discovery Award från the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. Professorerna är oöverträffade på sitt område och erkända för sin banbrytande upptäckt av alfahydroxysyrornas (AHA) betydelse för huden. De har under åren gjort fortlöpande framsteg, skapat vetenskapliga innovationer och genomfört kliniska studier som har publicerats i många stora faktagranskade medicinska dermatologiska tidskrifter. Även idag efter över 50 års forskning ligger NeoStrata i framkant.

HUDVÅRDSSYSTEMET

NeoStrata har utvecklats för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess, för att stärka huden samt ge optimal återfuktning och skydd. Genom att stimulera exfolieringen och normalisera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna som dels täpper till porerna och dels ger huden ett matt och torrt utseende, av nya celler med en sundare utstrålning. Resultatet blir en hud med ett fräscht utseende.

NeoStratas behandlingar och produkter är utformade för att passa alla hudtyper och vanliga hudproblem så som torrhet, rynkor/ålderstecken, hyperpigmentering, akne och fet hud. Hudvårdssystemet passar även den allra känsligaste huden som till exempel atopiskt eksem eller rosacea. Filosofin är att även känslig hud ska kunna ta del av NeoStratas aktiva teknologier för att minimera ålderstecken utan irritation. NeoStrata erbjuder även hudvårdsprodukter för kroppen.

Alla behandlingar och hudvårdsprodukter från NeoStrata förbättrar hudens cellförnyelseprocess, motverkar rynkor, stärker och återfuktar huden. För rätt behandlingsupplägg, produkter och bästa resultat rekommenderas en hudanalys. 

KLINIKBEHANDLINGAR

NeoStratas peelingar görs på klinik av en läkare eller sjuksköterska. Systemet skräddarsys så att du får ett behandlingsupplägg som uppfyller dina unika hudvårdsbehov. En NeoStrata peeling kan göras med AHA eller retinol. De positiva effekterna av regelbunden peeling är väl dokumenterade. Det är effektivt att peela även problemfri hud för att underhålla och förebygga. En NeoStrata peeling är snabb, enkel och har minimal återhämtningstid.

 

AHA, PHA och BIONIC PHA

AHA, alphahydroxy acid, som än idag är en av de mest använda och väldokumenterade aktiva ingredienserna inom avancerad hudvård, har förmågan att skonsamt frigöra det översta hudlagret från döda celler och stimulera cellförnyelseprocessen. Den mest kända AHA-syran är glykolsyra. AHA-syror bygger också upp hudens stödjande matrix vilket gör att huden känns fastare och jämnare. Kollagenets och elastinets kvalitet förbättras och den naturliga förekomsten av hyaluronsyra stimuleras. AHA-syror har också den egenskapen att de hjälper till att förhindra att porerna täpps till. Detta är en mycket viktig del i vården av aknebenägen hy, eftersom bildandet av tilltäppta porer är första steget i utvecklingen av akne.

PHA, polyhydroxy acid, är en vidareutveckling av AHA-teknologin och kallas ofta för ”den andra generationens fruktsyra”. PHA är en mycket fuktgivande och barriärbyggande ingrediens som också utvecklats av upphovsmännen bakom NeoStrata. PHA har fått sitt namn efter att den innehåller många ”hydroxigrupper” som binder fukt – till skillnad från vanliga AHA-syror som bara innehåller en hydroxigrupp. De extra hydroxigrupperna binder ytterligare fukt i hude. Eftersom molekylen är större, tränger den dessutom långsamt genom huden. Därför kan också personer med känslig hudtyp få glädje av alla fördelarna med AHA, men utan att uppleva irritation.

Bionic PHA, Laktobionisk- och Maltobionisk syra, är av NeoStrata utvecklade ”bioniska” PHA-syror som är mycket återfuktande och icke- irriterande och som hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud. Laktobionisk syra är även en effektiv antioxidant.

 

FLER NYCKELTEKNOLOGIER

NeoGlukosamin är en relativt ny och av NeoStrata patenterad teknik som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlukosamin är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne.

Aminofil är NeoStratas senaste genombrott inom antiagingteknologin. Aminofil är ett patenterat aminosyrederivat som har visats stimulera fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Därmed får huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och rynkor och linjer blir därmed mindre framträdande.

 

TILLVÄNJNING AV PRODUKTER

En normal effekt vid användning av AHA är en övergående lätt stickande känsla. Detta är oftast en kortvarig reaktion och ett tecken på att syrorna tränger igenom huden och inte att förväxla med irritation. Vanligen avtar dessa milda reaktioner inom en kort tid vid kontinuerlig användning av produkterna. Personer med oren hy som börjar använda aktiv hudvård kan uppleva en övergående ökning av akne eller pormaskar. Detta är en normal och övergående reaktion på att den naturliga djuprengöringen påbörjats.

SNABBA FAKTA

  • Utvecklat av upphovsmännen bakom AHA- och PHA-teknologin
  • Produkterna har höga koncentrationer av såväl egna teknologier som andra väl dokumenterade ingredienser
  • Passar alla hudtyper, även känslig hud
  • Regelbunden användning av NeoStratas produkter kombinerat med peeling på klinik ger ett maximalt resultat

 

 


Köp Neostrataprodukter i klinikens webbshop