Rumpimplantat

Många olika saker påverkar hur rumpan ser ut. De flesta vill ha en fast vältränad rumpa eller en större fyllig rumpa. Träning påverkar den stora rumpmuskeln, Gluteus Maximus, till att öka i storlek och våra gener och arv är särskilt viktiga för hur rumpan ser ut. Vissa har mindre och andra har större rumpa. Med rumpimplantat kan man forma den rumpa man kanske hade tidigare eller en man önskar.

Även formen på rumpan varierar:

 1. A-formad
 2. V-formad
 3. Omvänt hjärtformad
 4. Rund

Åldrande, graviditet, viktnedgång påverkar rumpan genom att fett och muskler minskar. Även de ligament (fasta förbindelser mellan muskel och hud) påverkas och blir mer slappa. Både män och kvinnor drabbas av förändringar som ger en mindre och mer hängande rumpa.

För att förbättra utseendet finns det flera saker att göra:

 1. Träning ger självklart många fördelar och en fastare rumpa men det räcker tyvärr inte alltid.
 2. BBL (Brazilian butt lift)
 3. Implantat (silikon)
 4. Kombination av implantat och fett då både rumpans form och projektion (hur mycket rumpan står ut) kan förbättra utseendet.

Implantat ger en större rumpa och då det fyller ut huden bättre minskar även rynkor och lös hud. Även formen på rumpan är viktig och ibland viktigare än volymen. Formen kan förändras med främst med fettsugning i midjan och fettet sedan flyttas till rumpans sidor/höfter/hip dips.

Bästa resultatet om rumpan ska bli större med bättre form:

 • Implantat till rumpan för att få mer volym
 • Fettsugning runt midjans bilring och bak på ryggen
 • Fett sprutas tillbaka till sidan av rumpan för att få en bättre form på rumpan