Hårtransplantation utan att raka huvudet!

Hårtransplantation utan att raka huvudet!

Äntligen! Har du funderat på om hårtransplantation är något för dig men dragit dig för att raka huvudet? De allra flesta hårtransplantationer gör vi nu utan att man behöver raka av allt, tvärtom, vi vill att håret skall vara kvar! Men Neograft tar vi skonsamt ut hårsäckar i bakhuvudet en och en för att sedan sätta på plats där du vill ha dem, en och en. Visst tar det lite tid, men vi vet att det är mer uppskattat av våra patienter.

I bakhuvudet där vi plockar ut hårsäckarna som skall flyttas vill vi ofta ha mm-kort hår på ett område vars storlek varierar utifrån mängden hårsäckar som skall flyttas. Ibland rekommenderar vi att man klipper sig i en ”fade”frisyr för att göra det så diskret som möjligt. Där hårsäckarna skall sättas in, oftast fram i hårlinjen eller tinningarna/vikarna kan håret vara kvar.

Hur kan det vara så olika? Många reser till Turkiet för att göra ett billigare ingrepp och där har man på många ställen ”löpande band-teknik”. Ibland ligger tom flera patienter på britsar i samma rum och man plockar ut hårsäckarna så fort som möjligt. Detta innebär ofta att man tar onödigt många hårsäckar för att många skadas och blir oanvändbara. Eftersom många patienter senare i livet gör en ”påfyllning” är det förstås helt vansinnigt att förstöra hårsäckar till ingen nytta. Kanske behöver du dom senare!

Som första klinik i Sverige använder vi Neograft för att skonsamt plocka ut de hårsäckar vi skall flytta, vi tar inte fler än vi behöver! Det finns ett begränsat antal hårsäckar och dem är vi rädda om!

Välkommen till hudläkare Malin Claudelin för att höra mer om hårtransplantation är något för dig!