Hakimplantat

Med ett hakimplantat kan vi skapa en bättre balans i ansiktet när det behövs.

Balans med Hakimplantat

Ett vackert ansikte har en balans och om hakan är underutvecklad eller indragen blir ansiktets balans sämre. Med ett hakimplantat kan vi skapa en bättre balans i ansiktet när det behövs. Om näsan upplevs som stor och hakan är liten kan ett hakimplantat ge ett mer balanserat utseende och näsan framstår som mindre.

Operation

Det finns två typer av hakimplantat- Medpore som växer fast och som ofta behöver borras fast och det mer vanliga silikonimplantaten som sys fast. Operationen kan göras i lokalbedövning men vanligen görs det i narkos.

Risker och komplikationer

Vanliga komplikationer

  • Övergående svullnad
  • Övergående sämre känsel i området på hakan

Ovanliga komplikationer

  • Implantatet vrider sig
  • Synligt ärr eller hypertroft (tjockt) ärr under hakan
  • Blödning (första dygnet)
  • Infektion

Så här går operationen till

På morgonen träffar du din plastikkirurg som svarar på frågor och går igenom vad som ska göras. Därefter fotas du innan du går till operationsrummet. Operationen tar sedan ca 30min i narkos och kanske lite längre tid i lokalbedövning. Genom att lägga ett ca 3 cm långt snitt under hakan (i ett veck) kan vi lyfta upp den tunna hinna (periost) som sitter runt käkbenet. En liten kanal skapas längs med käkens nederkant och här läggs implantatet in. Implantatet sys fast och huden sys ihop. Efteråt får du lite te/kaffe innan du åker hem.

Uppföljning

Efter en vecka återkommer du till kliniken för kontroll och efter 2 veckor kommer du på ett nytt besök för att ta bort stygnen. Efter 1-2 veckor har det läkt. Det tar sedan lång tid innan ärret mognat och blivit fint och det är bra att skydda ärret med en bit tejt till en början och sedan använda en silikonstift med solskyddsfaktor för att ärret ska läka bra. Ett ännu bättre alternativ är att laserbehandla tre ggr med start ca 2 veckor efter operationen.

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.

UPPTÄCK MER AV ELITE CLINIC

Elite Clinic Beauty - Medicinsk Hudvård

MEDICINSK HUDVÅRD
& INJEKTIONER

ELITE LIFESTYLE