Gynekomasti

 

Manlig plastikkirurgi blir allt vanligare och är inget att skämmas över. Varför inte se ut så bra man kan? Ansiktskirurgi och gynekomasti  är det vanligaste operationerna hos män.

Även män åldras. Ofta pratas det om att män åldras med värdighet. Vad menas med det? Att genomgå plastikkirurgi blir allt vanligare för män som upplever att deras utseende inte speglar den ålder de har inombords.

Ibland är det tunga ögonbryn som gör att de ser arga ut trots att de känner sig glada och ibland är det tunga ögonlock som hindrar synen som gör att de kommer för en operation.

Påsar under ögonen som ger ett trött intryck är också vanligt förekommande.

Detta är de vanligaste operationerna hos åldrande män. Hos unga män är det mycket vanligt att korrigera lite för stora bröstkörtlar, gynekomasti, eller fettsuga mage och sidor som inte försvinner trots timmar på gymmet eller på stepmaskinen.

 

BRÖSTFÖRMINSKNING HOS MÄN – GYNEKOMASTI

Många unga män upplever att de har kvinnoliknande bröst under tonåren. Detta är inget ovanligt och ca 60% av tonåringarna kan uppleva att bröstkörteln är stor och ibland öm. Orsaken är en obalans av manliga och kvinnliga hormoner och försvinner oftast efter tonåren. Det kallas gynekomastiEndast ca 5% av alla unga män har kvarstående gynekomasti efter 20års åldern. För det män som har kvarstående gynekomasti kan det vara ett stort bekymmer. Ofta tar de aldrig av sig tröjan när de är på stranden och dekan skämmas på gymmet när bröstvårtorna putar ut som en strut, särskilt när det är varmt. Detta kallas för “puffy nipples”Vi kan med en operation ta bort körteln som gör att bröstet är förstorat och även korrigera utseendet med vårtgårdar som putar ut.

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.