Dr. Carolina Borén

Dr Carolina Borén utbildade sig till läkare i Göteborg och gjorde också sin Specialistutbildning i plastikkirurgi på Sahlgrenska i Göteborg. Plastikkirurgin lockade då det är en kreativ och varierande specialitet, efterhand växte intresset för estetisk kirurgi. Under sin tid på Sahlgrenska ansvarade hon för kärlmissbildningar och var också involverad i vården kring barn med läpp-käk-gomspalt.

Sedan flera år tillbaka jobbar hon enbart med estetisk plastikkirurgi. Som kvinna och tvåbarnsmor är hon helt införstådd med de förändringar som framför allt mage och bröst genomgår efter graviditeter och brinner lite extra för just detta. 

“Det är fantastiskt att få hjälpa kvinnor som jag själv att få tillbaka lite av styrka och form efter barnen. Förutom mage och bröst opererar jag väldigt mycket ögonlock. Många som kommer är kvinnor och det är fantastiskt att se hur självkänsla och utstrålning ökar när de trivs bättre med sig själva”, säger Carolina. “De flesta av mina patienter eftersträvar naturliga resultat och det är också något jag själv är väldigt noga med. Man vill bara vara bekväm med sig själv och sin spegelbild. Det vi gör skall vara äkta och seriöst”.

Tillsammans med den lika erfarna kollegan Richard Lewin startar Carolina i maj 2019 ”Elite Clinic Borén och Lewin Plastikkirurgi”.