BTX – Muskelavslappnande

Behandling med muskelavslappnande för slätare hud, svettbehandling, tandgnissling och huvudvärk.

Behandling med BTX – Muskelavslappnande

BTX – Muskelavslappnande minskar de rynkor som orsakas av muskler som drar ihop sig tex när vi rynkar pannan. Argrynkan mellan ögonen kan behandlas så den försvinner, huden blir slätare, ögonen mer öppna och överläppen mindre rynkig. BTX – Muskelavslappnande förebygger rynkig hud.

Behandling med muskelavslappnande genomförs av våra erfarna sjuksköterskor som är certifierande enligt Estetiska injektionsrådet.

Botox® är kanske det mest välkända varumärket bland botulinumtoxinerna, btx. Vi använder Botox® och Azzalure® som är två väl beprövade varianter. Muskelavslappnande har blivit en oerhört populär behandling och de flesta känner numer till dess effekt. Genom att spruta ytterst små doser slår vi ut de muskler som skapar rynkor. Det är också en vanlig medicinsk behandling för överdriven svettning, kramptillstånd och migrän under vissa förutsättningar.

På Elite Clinic behandlar vi främst inom det estetiska fältet, vanligt är bekymmersrynkan mellan ögonbrynen och panna men också de små rynkorna kring ögonen, sk kråksparkar. Vi behandlar även käkmuskeln vilket är en utmärkt behandling för tandgnissling och kan ge en lite mjukare mer feminin ansiktsform om den är väldigt kraftig.

Medicinsk BTX – Muskelavslappnande

Behandlingen mot nattlig tandgnissling, spänningshuvudvärk och migrän..

Svettbehandling

Vi kan behandla händer, armhålor och fötter med muskelavslappnande injektioner för att minska svettning.

BEHANDLINGEN

Behandlingen görs med ytterst små nålar och i väldigt små doser och det går fort att behandla.

RESULTAT

Resultatet av behandlingen kommer smygande under några dagar så full effekt kan vi bedöma först efter en vecka, lite drygt. För vissa blir det en mer tydlig effekt än för andra, detta beror sannolikt på att vi har olika kraftiga muskler men säkert också andra individuella variationer. Rynkor som är lite djupare har ofta skapat ett veck i huden, detta kan ta mer än en behandling att släta ut. Effekten sitter vanligvis i 3-4 månader men med individuella variationer.

UPPFÖLJNING

Hos oss ingår alltid ett uppföljande besök efter 1-2 veckor för att kunna utvärdera resultatet, ibland behöver vi fylla på ytterligare för att få önskad effekt.

EFTERFÖRLOPP OCH KONVALESCENS

Direkt efter en behandling skall man undvika att massera de behandlade musklerna och även avstå hårdare fysisk träning första dygnet. I övrigt behövs ingen återhämtningstid utan man lever som vanligt.

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

Det kan bli små blåmärken just vid insticken och ibland förekommer lite rodnad några timmar efter behandlingen. Vissa patienter upplever biverkningar i form av huvudvärk i några dagar till en vecka efter behandling, denna typen av huvudvärk brukar kunna behandlas bra med vanlig receptfri värktablett. I sällsynta fall, eller då högre doser används, kan en effekt på närliggande muskler märkas.

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.

UPPTÄCK MER AV ELITE CLINIC

Elite Clinic Beauty - Medicinsk Hudvård

MEDICINSK HUDVÅRD
& INJEKTIONER

ELITE LIFESTYLE