Hetast på klinik 2023 – Hudföryngring på lunchen: Laser Genesis

Susanne Mattebo intervjuas i Daisy Beauty Professional om Laser Genesis

Susanne Mattebo intervjuas i Daisy Beauty Professional om Laser Genesis

 

I artikeln “Hetast på klinik 2023” i branschtidningen Daisy Beauty Professional #1 2023 berättar Susanne Mattebo, klinikchef på Elite Clinic Beauty, om Laser Genesis:
“Klara, färdiga, glow! När Laser Genesis först lanserades hade den endast en våglängd – nu, efter att tekniken har utvecklats, har den två. Den ena, 1064 nm (Near Infrared), penetrerar djupt ned i dermis. Där stimulerar den cellförnyelsen och kollagenproduktionen, som ger en fastare och mer spänstig hud. Den andra, 532 nm (Green Genesis), gör jobbet på ytan och jämnar ut hudstrukturen, reducerar rodnad och suddar ut pigmenteringar.

”Huden får nytt liv, med ett fantastiskt glow! Huden blir strålande, mer ungdomlig och porerna mindre”, säger Susanne Mattebo, auktoriserad hudterapeut och klinikchef på Elite Clinic Beauty.

PRIS FÖR KUND: från 2 900 kr och uppåt
REKOMMENDERAT ANTAL BEHANDLINGAR:
En behandling ger omedelbar lyster och jämnare hudton. För optimal resultat rekommenderas minst fyra behandlingar med två till fyra veckors mellanrum.

Vi söker hudterapeut med laser-erfarenhet

Elite Clinic BeautyVi växer och söker en ny stjärna till vårat team.

Vi söker dig som är hudterapeut, med erfarenhet av  avancerad hudvård och laser. Du kommer att jobba i ett team med andra hudterapeuter,  sjuksköterskor, hudläkare och plastikkirurger.

För oss är drivkraft, passion, noggrannhet och patienten i fokus ledord som vi står för.

Tjänsten är 100% med tillträde i början på augusti.

Maila din ansökan till susanne.mattebo@eliteclinic.se, senast den 1/6.

 

 

 

Richard Lewin – specialist i plastikkirurgi – gäst hos Hudläkarpodden

Richard Lewin - specialist i plastikkirurgi - gäst hos Hudläkarpodden

Richard Lewin – specialist i plastikkirurgi – gäst hos Hudläkarpodden

Lyssna på Hudläkarpodden, avsnitt 22, där Richard Lewin, specialist i plastikkirurgi på Elite Clinic, samtalar om vad plastikkirurgi egentligen är, vad man ska tänka på när man väljer plastikkirurgisk klinik och varför man ska undvika att opereras utomlands. Dessutom pratar man om vad som händer med ansiktet när vi åldras – och vad plastikkirurgin kan göra med det åldrande ansiktet!

Lyssna på Hudläkarpodden där du brukar lyssna på poddar!

Här hittar du Hudläkarpodden och avsnittet med Richard Lewin:

 

Melanoma Monday

Melanoma Monday - boka ett besök för en prickkontroll. Hitta din tid på eliteclinic.se

Melanoma Monday

Melanoma Monday infaller den första måndagen i maj och denna månad är ”Skin Cancer Awareness Month”. Syftet är att öka medvetenheten om hudcancer. Malignt Melanom är den farligaste och mest dödliga formen.

Det är därför viktigt att regelbundet undersöka sina leverfläckar för att kunna upptäcka hudcancer i ett tidigt skede. Var uppmärksam på förändring av färg, form, storlek eller textur.

För att undvika hudcancer är det viktigt att sola med försiktighet. Tänk på att använda solskyddsfaktor dagligen.

Hos våra hudläkare kan du boka ett besök för en prickkontroll. Hitta din tid på eliteclinic.se

Varmt välkomna!

Forever young – Profhilo föryngrar din hud

Profhilo- föryngra din hud.

Profhilo – föryngra din hud.

Har ni hört talas om Profhilo?

Det är en av våra mest populära injektionsbehandlingar som återfuktar och stramar upp huden. Behandlingen ger en förbättring av hudens struktur och fasthet. Profhilo passar perfekt för dig som vill förebygga, bibehålla eller återställa hudens kvalité. Vanliga behandlingsområden är ansikte, hals, dekolletage och händer. Många upplever att de kan se resultat redan efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden som i sin tur ger ökad lyster och volym.

Profhilo är dock en underhållsbehandling och för bästa möjliga effekt så rekommenderar vi en kur med 2-4 behandlingar med ett behandlingsintervall på 4 veckor. Därefter rekommenderar vi 1 behandling med ett behandlingsintervall på 4-6 månader.

Varje år förlorar kroppen cirka 1% av sin hyaluronsyra (HA), som är kroppens naturliga molekyler som bidrar till kroppens vattenreserv. Som en följd av denna förlust minskar hudens volym och elasticitet och det leder till rynkor i hudens yta.

Profhilo är en injicerbar biomodelleringsprodukt för ansikte, hals, dekolletage och händer. Behandlingen återskapar ungdomlig lyster genom sin unika formula. Profhilo har utvecklats med IBSA:s patenterade NAHYCO-teknik och innehåller en av de högsta koncentrationerna av hyaloronsyra på marknaden, vilket maximerar effekten utan några tillsatser av tvärbundna kemiska ämnen. När denna ultrarena hyaloronsyra injiceras i hudvävnaden accelererar regenereringen av åldersrelaterad slapphet i huden. Det finns en betydande förbättring av hudens återfuktning efter bara en behandling samt ökad elasticitet i huden efter två behandlingar.

Vad behöver jag tänka på innan min behandling?
Vi rekommenderar att du avstår från alkohol 24 h innan behandlingen. Avstå från preparat som gör dig mer lättblödande, likt: Treo, Ipren, Magnecyl, Omega 3 och E-vitamin. Har du förkylningssymtom och känner dig sjuk är vi tacksamma för att du avbokar
din tid.

Vad behöver jag tänka på efter min behandling?
Du bör avvakta träning i 48-72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad

Risker och komplikationer?
Vanligast förekommande är lätt rodnad, svullnad, ömhet och blåmärken.
Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar.
Vid alla injektioner finns det en liten infektionsrisk.
Kontakta alltid din behandlare för en bedömning om du misstänker en biverkan eller
om du har frågor och funderingar.

Bruna fläckar i ansiktet och på händerna

Många besväras av ojämn hudton, solfläckar och pigmenteringar, i ansiktet och på händerna. Detta kan göra att man känner sig äldre och att det är svårare att lägga en jämn och fin make up. Pigmenteringar bleknar ofta på vintern, och kommer fram tydligare på sommaren. Nu under vintermånaderna, när vi har mindre sol, är det perfekt tillfälle att behandla. Det är viktigt att fläckarna är godartade som man behandlar. Om en bedömning behövs, så finns det hudläkare på plats för extra kontroll. Det vanligaste är att man behandlar pigmenteringar med laser. Vårt melanin, hudens pigment absorberar ljuset, mörknar sedan och kommer upp till hudytan för att sedan falla av, inom ca 1-2 veckor.

Senilvårtor, mjällvårtor och gubbmossa!

Seborroisk keratos - åldersvårtor

Seborroisk keratos – åldersvårtor

Kärt barn har många namn! 🙂

Det är väldigt roligt att vi nu också kan erbjuda hudläkare hos oss på Elite Clinic. I vår vardag som plastikkirurger ser vi patienter i många olika frågeställningar men gemensamt för i princip alla är att vi tittar på kroppen eller ansiktet och då förstås också på huden. Det händer inte alltför sällan att vi får rekommendera att man tittar lite extra på vissa pigmentförändringar. Man kan nästan dra det så långt som att säga att alla behöver träffa hudläkare någon gång i livet! Om inte för medfödda hudfläckar så för sådana som kommer med tiden. Dessvärre är det inte alltid så lätt att komma till en hudläkare i den offentliga vården och för att få en remiss behöver du först gå till din vårdcentral (inte heller alltid så lätt)…

Hos oss kan du nu komma som privatpatient och få hjälp med det mesta i hudväg. Både kvinnor och män får hudförändringar med åldern, både godartade förändringar som är mer av skönhetsbesvär men också solskador och hudtumörer som bör behandlas.  

Behöver du hjälp med akne, rocasea, vårtor, fibrom, småkärl, pigmentförändringar eller dom där lite skrovliga bruna fläckarna som har en tendens att komma med åldern? Det är dom som har de charmiga namnen i rubriken!

Vi erbjuder både estetiska och medicinska behandlingar och våra hudläkare arbetar tätt med hudterapeut och plastikkirurg. Våra hudläkare är erfarna och kan bedöma prickar, fläckar, eksem, utslag, kärl, rodnader, pigmentförändringar och mycket mer. Behandling med laser, frysning och kirurgi eller skriva recept på läkemedel som kan behövas.

Välkommen till Malin Claudelin och MariHelen Sandström Falk!

Minilyft av ögonbryn + Övre ögonlock = Bästa resultat!

 

Minilyft av ögonbryn

Minilyft av ögonbryn gör att du upplevs yngre ser piggare ut

 

Det finns två områden i ansiktet där åldrandet syns först – Runt ögonen och på halsen.

Ett av de vanligaste ingreppen vi utför på Elite Clinic är övre ögonlocksoperationer. När huden på ögonlocken är i överflöd ser du trött ut. Det kan vara svårt att måla ögonlocken och när det hänger tillräckligt mycket kan det leda till huvudvärk eller att synfältet minskas.

Efter en övre ögonlocksoperation upplevs du yngre och inte sällan hörs kommentarer ifrån omgivningen om hur pigg och utvilad du ser ut. Ögonområdet är inte bara övre ögonlock utan även ögonbrynsområde och nedre ögonlock.

När vi åldras minskas hudens elasticitet och pannan blir faktiskt längre vilket leder till att ögonbrynen hamnar längre ner. Särskilt mycket brukar ögonbrynen hänga ner längst ut vilket kan ge intrycket av en liten gardin som hänger ner på ögonlocket.

Alltså är det vanligt att det behövs både ett litet minilyft av ögonbrynen och att överskottshud tas bort ifrån ögonlocken för att du ska få det allra bästa resultatet.

Rumpimplantat

Rumpimplantat

Många olika saker påverkar hur rumpan ser ut. De flesta vill ha en fast vältränad rumpa eller en större fyllig rumpa. Träning påverkar den stora rumpmuskeln, Gluteus Maximus, till att öka i storlek och våra gener och arv är särskilt viktiga för hur rumpan ser ut. Vissa har mindre och andra har större rumpa. Med rumpimplantat kan man forma den rumpa man kanske hade tidigare eller en man önskar.

Även formen på rumpan varierar:

 1. A-formad
 2. V-formad
 3. Omvänt hjärtformad
 4. Rund

Åldrande, graviditet, viktnedgång påverkar rumpan genom att fett och muskler minskar. Även de ligament (fasta förbindelser mellan muskel och hud) påverkas och blir mer slappa. Både män och kvinnor drabbas av förändringar som ger en mindre och mer hängande rumpa.

För att förbättra utseendet finns det flera saker att göra:

 1. Träning ger självklart många fördelar och en fastare rumpa men det räcker tyvärr inte alltid.
 2. BBL (Brazilian butt lift)
 3. Implantat (silikon)
 4. Kombination av implantat och fett då både rumpans form och projektion (hur mycket rumpan står ut) kan förbättra utseendet.

Implantat ger en större rumpa och då det fyller ut huden bättre minskar även rynkor och lös hud. Även formen på rumpan är viktig och ibland viktigare än volymen. Formen kan förändras med främst med fettsugning i midjan och fettet sedan flyttas till rumpans sidor/höfter/hip dips.

Bästa resultatet om rumpan ska bli större med bättre form:

 • Implantat till rumpan för att få mer volym
 • Fettsugning runt midjans bilring och bak på ryggen
 • Fett sprutas tillbaka till sidan av rumpan för att få en bättre form på rumpan 

Implantat till ansiktet

Ansiktsimplantat

Som jag tidigare skrivit om så minskar mängden fett i ansiktet när vi blir äldre och till och med ansiktets ben minskar i tjocklek. Detta tillsammans med en hud som inte har samma elasticitet gör att det uppstår lös hud och rynkor. Samtidigt finns det något som kallas för ligament. Detta är fasta förbindelser ifrån ben och hela vägen upp till huden och det är därför det ovanför dessa som det samlas en fettpåse under ögonen hos vissa eller en djup fåra ifrån näsvingar och nedåt hos andra sk nasolabialveck.

Det finns flera saker att göra för att minska dessa tecken på att ungdomen är förbi. De flesta vill inte se ut som när de var 20, om de är 50 år, men de vill se lite yngre ut eftersom de känner sig yngre än 50…. Filler som jämnar ut rynkor kan tillsammans med BTX och hudvård och laser kan ge fantastiska resultat, men ibland kan åldersförändringarna vara så stora att det behövs kirurgi som en del av behandlingen.

 

Facelift

Vi kan göra ett helt facelift eller ett nedre facelift, vilket alltid kombineras med en halsplastik då en hängande hals, sk kalkonhals eller bulldogkinder med fyrkantig ansiktsform är ett tydligt tecken på stigande ålder.

Vid ett facelift där vi sträcker upp muskler i ansiktet under huden flyttar vi ofta även fett till ansiktet för att återskapa volym. Detta ger ett bättre resultat än om vi gör enbart ett facelift. Fördelen med fett är att det är kroppseget och nackdelen är att en del försvinner.

 

Ansiktsimplantat

En annan lösning på problemet med för lite volym i ansiktet eller önskan att förstärka vissa drag i ansiktet är olika typer av ansiktsimplantat. Fördelen är att resultatet är förutsägbart och implantaten kan lätt tas bort om det skulle behövas. Silikonimplantat ser ut som en platta (inget som kan läcka) och fyller ut områden där det saknas volym.

 • För lite volym i tinnings området kan fyllas ut med ett litet silikonimplantat som läggs in via ett litet hål ovanför örat eller i hårbotten.
 • För lite volym/rynkor under ögonen kan förbättras med ett Tear trogh implantat som läggs in genom ett litet snitt under nedre ögonfranskanten.
 • Om fett saknas i mellanansiktet/ner på kinden kan ett implantat läggas in över okbenet ifrån insidan på munslemhinnan så inget ärr syns.
 • Tydliga okben anses vara ett tecken på skönhet och det kan vi skapa med ett okbensimplantat som läggs in via munslemmhinnan.
 • Käklinjen anses vara viktig för ett vackert utseende och med implantat kan vi både förstärka och/eller bredda käkvinkeln.
 • En underutvecklad haka och sk ”flyende haka” påverkar utseendet mycket och ger ansiktet en sämre balans, där ibland näsans storlek upplevs som större än den är. Genom ett enkelt ingrepp kan vi förstärka hakan och ge bättre balans i ansiktet.

Operationer med ansiktsimplantat ger osynliga eller mycket små ärr men stor effekt på ansiktets utseende och ett samtidigt face lift kan verkligen ge ett vackert resultat.