Nu startar vi behandlingar med en metod som heter Renuvion. Ni som läste inlägget förra veckan känner igen detta och vi är så glada över att vara bland de första klinikerna i Sverige som kommer igång med den.

Renuvion är en maskin som kan dra ihop huden efter fettsugning så att huden stramas åt. Lös hud har i alla tider var varit ett svårlöst problem och efter en fettsugning där fett sugs ut kan mängden hud som är lös bli större. För att inte få alltför mycket lös hud måste fettsugningar göras med måtta så kroppen har en chans att dra ihop huden efteråt. Hur mycket lös hud som kroppen kan dra ihop varierar med ålder, hudkvalitet och inte minst beroende på var på kroppen den lösa huden finns. 

Insidan av låren är ett ställe där många har överskottsfett som vi lätt kan suga bort men den begränsande faktorn har varit risken för lös hud. Därför är det alltid med försiktighet som vi fettsugit just insida lår. Ett alternativ för de patienter som har mycket lös hud är lårplastik men det ger ett relativt långt ärr. 

Nu tror vi att vi kan komma riktigt långt med den här nya metoden. Först fettsuger vi och därefter använder vi Renuvion som kan dra ihop huden i samband med att fettet sugits bort. Renuvion fungerar så att en mycket snabb värmeökning under huden drar ihop den, värmestöten varar bara bråkdelen av en sekund och retar huden till att dra ihop sig. 

Det är en metod som passar väl för lös hud på mage, rygg, lår, armar och gynekomasti. Även lös hud på hals har visat sig fungera att dra ihop med Renuvion.

Välkommen till oss på konsultation för mindre lös hud på kroppen!