Ansikte

Ansiktet genomgår en rad förändringar vid åldrande. Mängden fett minskar och hudens elasticitet blir sämre vilket ger rynkor, fettpåsar och ett utseende som inte speglar den inre känslan.

 

 

Fillers

 

 

 

Ingrepp vi erbjuder för ansikte

 

öVRE Ögonlockplastik

Vid åldrande blir huden på de övre ögonlocken ofta längre dvs det uppfattas som om det finns mer hud. Denna hud lägger sig i veck och kan till och med störa din syn om det hänger tillräckligt mycket. För många är det tillräckligt störande att se trött ut – trots att du sovit och är utvilad och att ha svårt att måla ögonlocken eftersom det är så mycket hud. En övre ögonlocksoperation är en enkel operation som kan göras i lokalbedövning och ger ett piggare och mer utvilat intryck.
Läs mer om övre ögonlocksplastik →

 

Nedre ögonlockplastik

Ibland är det påsar under ögonen som ger det trötta utseendet även om det oftast är kombinerat med för mycket hud även på de övre ögonlocken. Genom att fördela om fettet under ögat och fylla ut den grop, tear trough, som ofta finns under fettpåsen kan vi åstadkomma ett jämnare, mer ungdomligt och piggare utseende. Särskilt i kombination med övre ögonlocksplastik. Ibland behövs även lite fettinjektioner för att återställa det fettet som minskat med åldern.

Läs mer om nedre ögonlocksplastik → 

 

PANNLYFT / Ögonbrynslyft MED ÖVRE ÖGONLOCK

När vi åldras gör kombinationen av mindre elastisk hud och minskning av fettmängden i ansiktet tillsammans med tyngdlagen att ansiktet hänger och antar en mer fyrkantig form istället för en rund eller oval form som ditt ansikte hade när du var ung.  När huden i pannan töjer ut sig sjunker ögonbrynen ner vilket ofta resulterar i att ögonlocken känns tunga. Ibland kan man tro att det är en övre ögonlocksplastik som behöver göras men i själva verket är det just ett lyft av ögonbrynen som är viktigast. Denna operation kan göras på olika sätt beroende på vilka förutsättningar du har och ibland räcker det med injektioner istället för kirurgi, kanske tillsammans med en liten operation av dina övre ögonlock.

Läs mer om pannlyft / ögonbrynslyft → 

utstående öron / Otoplastik

 Ibland står ett eller båda öronen ut mer än normalt. Detta kan upplevas jobbigt och ibland innebära mobbning i skolan. Detta är en av anledningarna till att den offentliga vården erbjuder operationer, vanligen i 67 års åldern. Då kan plastikkirurgen på Sahlgrenska universitetssjukhuset kontaktas. Om du är äldre och lider av utåtstående öron kan vi erbjuda att korrigera detta. Det görs vanligen i lokalbedövning men vi kan göra det i narkos om det önskas.

Läs mer om utstående öron / otoplastik →

 

Ansiktslyft / facelift

De första ålderstecknen brukar vara runt ögonen och på halsen men sedan är det kinderna som påverkas. När vi åldras minskar fettet I ansiktet och faktiskt även lite av ansiktsskelettet. Detta tillsammans med huden som hänger ger nedåt ger flera förändringar. I ansiktet finns s k ligament dvs förbindelser mellan ben och hud och eftersom huden sitter hårdare fast i dessa områden bildas veck och påsar runt om som nedom ögonen och vid sidan av munnen. Dessa “Bulldog”-kinder ger ansiktet ett mer fyrkantigt och åldrat utseende och det ända som kan korrigera detta är ett nedre ansiktslyft eller ett helt ansiktslyft dvs att även strama upp huden på kinderna. Vid ett helt ansiktslyft lyfter vi även halsen, ögonbrynen och nedre ögonlock. Detta ger ett föryngrat utseende men absolut inte ett utseende som ser “opererat ut” på ett negativt sätt. Förutsättningarna för ett ansiktslyft varierar och efter konsultation hos någon av våra plastikkirurger Richard eller Carolina så får du reda på vilken typ av operation som passar just dig bäst.

Läs mer om ansiktslyft / facelift →

Nedre ansikte och käklinje

 

 

Kalkonhalsplastik / Halslyft

 För många människor är halsen ett av de första tecknen på åldrande. Ibland är det fett på halsen som ger ett utseende som inte är så fördelaktigt vid fotografering. Många beskriver att de sällan vill vara med på kort och om de är mer sträcker de på halsen så mycket som möjligt för att försöka få halsen att se mindre ut. Det finns flera tekniker för att förbättra utseendet på halsen och vi använder de traditionella teknikerna men även en enklare men nog så effektiv teknik. Denna teknik innebär att vi utnyttjar en tråd som sitter kvar och sträcker upp halsen. Tekniken används av få plastikkirurger i Sverige men vi har denna teknik som en standard teknik. Den minskar svullnad och besvär efter operationen och du kan gå hem samma dag.

Läs mer om halslyft →

 

Näsplastik / Rhinoplastik 

Orsakerna till varför näsan inte upplevs tillräckligt bra är många. Ibland är det en knöl på näsryggen så kallad “hump” som inte känns bra, ibland är näsan sned och ofta är det stippen som känns för “bullig” och stor. Vid fotografering undviks vissa vinklar av näsan och ibland böjer näsan nedåt vid skratt. Allt detta kan korrigeras men en operation av näsan är komplicerad och vi träffas alltid minst två gånger innan en operation planeras. Vi använder 3D-teknik för att få en uppfattning av hur näsan skulle kunna se ut efter operationen. Allt för att förväntningarna ska stämma överens med vad som är möjligt och för att din plastikkirurg ska veta hur du vill att näsan ska se ut.
Läs mer om näsplastik / rhinoplastik →

 

Hakplastik/hakförstoring med implantat

Kontakta oss →

 

Fettinjektioner

Kontakta oss →

 

Kirurgiska läpplyft/måsvingeplastik

Läpparnas form och fyllighet är en central del i vårt utseende och fylliga läppar signalerar ungdom. Sedan injektionsbehandlingarna kom har det också blivit mer fokus på kirurgiska ingrepp. Överläppen blir ofta längre med åldern och det läppröda tunnas ut, med en sk måsvingeplastik kan överläppen kortas.

Kontakta oss → 

 

Örsnibbar (skador och förminskning)

 Kontakta oss →

 

 

 

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.