Akne

På Elite Clinic behandlas alla former av akne, från milda besvär till de svåraste ärrbildande formerna.

Behandling av akne

I huden finns talgkörtlar som producerar talg vilket är vår naturliga mjukgörare av huden. Akne beror på att talgkörtlarna som finns i huden producerar mer talg än vad som behövs samtidigt som kanalen ur vilken talgkörteln töms, den så kallade utförsgången, är för smal. Talgkörteln blir då förstorad och därefter kan inflammation uppstå. Ärftliga faktorer spelar en viktig roll vid uppkomsten av akne men även andra faktorer kan utlösa eller förvärra tillståndet, till exempel vissa läkemedel, kemikalier, kosmetika och hormonella sjukdomar.

Akne förkommer i alla åldrar men är vanligast i tonåren. Ofta uppstår akne i ansiktet, på bröstet eller på ryggen där flest talgkörtlar finns.

Det går att bli av med akne, men ibland krävs det tid och kunskap. På Elite Clinic behandlas alla former av akne, från milda besvär till de svåraste ärrbildande formerna. Även en mild akne kan upplevas socialt mycket besvärande.

Vi erbjuder olika typer av lokalbehandling, som exempelvis azelainsyra och adapalen men också systembehandlingar i form av långtidsantibiotika eller A-vitaminderivat (Isotretinoin)

Behandlingen anpassas utefter dina förutsättningar. Vi följer upp behandlingsresultatet, utvärderar och justerar därefter behandlingen för bästa resultat.

Boka tid för en konsultation och prata med en specialist för att komma fram till vad som är bäst för dig.

UPPTÄCK MER AV ELITE CLINIC

Elite Clinic Beauty - Medicinsk Hudvård

MEDICINSK HUDVÅRD
& INJEKTIONER

ELITE LIFESTYLE